Синухе египтянина Mika Waltari

ISBN: 9789549745474

Published:

Paperback

756 pages


Description

Синухе египтянина  by  Mika Waltari

Синухе египтянина by Mika Waltari
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 756 pages | ISBN: 9789549745474 | 10.65 Mb

От дълбините на древността до наши дни душата и сърцето на човека остават непроменени. Това е посланието на световния бестселър Синухе египтянина, който десетилетия наред вълнува читателите. Времето е доказало непреходността на блестящата творба наMoreОт дълбините на древността до наши дни душата и сърцето на човека остават непроменени.

Това е посланието на световния бестселър Синухе египтянина, който десетилетия наред вълнува читателите. Времето е доказало непреходността на блестящата творба на Мика Валтари и силата на неговите прозрения за изначалните страсти и копнежи на хората.Лекарят Синухе, престарял и уморен, хвърля поглед назад — към своя богат на приключения живот.

Съдбата е решила отредените му години да протекат в един от най-вълнуващите периоди на древността, чиито тълкувания са спорни и до днес — както за историци и археолози, така и за обикновения читател. Това са годините на властване на фараона Аменхотеп Четвърти, който под името Ехнатон се опитва да наложи единобожието в древния Египет, фараонът, който след смъртта си е бил прокълнат, а писмените паметници за неговото царуване са били изличени...В разказа на Синухе оживяват легендарни битки, коварни жреци и алчни фараони.

Приближен на Ехнатон, Синухе среща мнозина от владетелите на античния свят, участва във войните, които Египет води с хети и аморити, въвлечен е в коварствата и интригите около престола на фараона.Спомените му призовават образите на Ехнатон и неговата съпруга Нефертити, на приятели, врагове и красиви жени.

Синухе си припомня своите странствания от Сирия до Крит, по тихите води на Нил, през пустинните пясъци — до лабиринта на Минотавъра. От дълбините на древността до наши дни душата и сърцето на човека остават непроменени това е посланието на световния бестселър Синухе египтянина, който десетилетия наред вълнува читателите.

Времето е доказало непреходността на блестящата творба на Мика Валтари и силата на неговите прозрения за изначалните страсти и копнежи на хората.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Синухе египтянина":


teremokpreschool.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us